0   125

Lærere fri for skat

Det er en myte, at det aldrig regner i Californien. Men hvis det står til den amerikanske delstats guvernør, skal solen skinne på statens lærere hele tiden.

Guvernør Gray Davis foreslår i sit nye budget, at alle lærere i offentlige skoler i Californien fritages for at betale indkomstskat til delstaten. Formålet er at belønne lærerne for at 'investere deres liv i vores børns fremtid'.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er omkring 280.000 lærere, som bliver berettiget til en bonus på i gennemsnit 1.350 dollars (11.000 kroner). Hvis altså den californiske kongres vedtager guvernørens forslag.

Demokraten Davis vil også gerne udstrække skattefritagelsen til konsulenter, kontorpersonale og andre ansatte i offentlige skoler. Derimod vil lærere i private skoler ikke få nogen fordelagtig behandling.

Det menes at være første gang i fredstid, at en bestemt erhvervsgruppe i USA tilgodeses skattemæssigt.

Gray Davis siger, at han værdsætter alle former for arbejde, men at det er nødvendigt i særlig grad at påskønne lærerne.

'Vi må fremsætte en enkel og klar erklæring om, at undervisning har betydning. Det er det vigtigste enkelte erhverv i år 2000', vurderer han.

Californiens guvernør er parat til at give lærerne i både pose og sæk. Således vil han som led i sin uddannelsespakke også udbetale en kontant bonus til lærere, hvis elever gør fremskridt i de standardiserede prøver.

Californiens Lærersammenslutning jubler over guvernørens uddannelsesforslag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet