0   119

Et kig ind i en anden skoleverden

I Kristi himmelfartsdagene er der mulighed for et kig ind i en anden skoleverden end folkeskolens, når Rudolf Steiner Skolerne i Danmark fejrer deres 50-års-jubilæum med en arbejdende udstilling i Øksnehallen lige ved Hovedbanegården i København.

Artiklen fortsætter under banneret

Den østrigske filosof Rudolf Steiner grundlagde antroposofien, en verdensanskuelse, som også blev udgangspunkt for en ny pædagogik, da han åbnede en skole i 1919 på Waldorf-Astoria-fabrikken i Stuttgart. I dag findes omkring 500 Steiner-skoler i verden. Eleverne går 12 år i skole, og ideen er, at undervisningen tager udgangspunkt i barnets menneskelige behov. Kreative og praktiske aktiviteter spiller en stor rolle i den daglige undervisning.

Den første danske skole, Vidar Skolen, åbnede i 1950 i Gentofte, og den er anledning til udstillingen i Øknehallen. Der bliver vist elevarbejder og elevoptræden. Der vil være musikfestival, debatter, rundvisninger, og der er arbejdende værksteder, lege og lærerrum, hvor man kan få et glimt af undervisningen på en Steiner-skole. Udstillingen er åben fra den 31. maj til den 4. juni.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks