Debat
0   136

Tynd belæring

Hovedstyrelsesmedlem Lotte Lange kommenterer i Folkeskolen nummer 20 min efterlysning af en 'fornuftsbetonet lønpolitik til gavn for alle foreningens medlemmer' (Folkeskolen nummer 17-18).

I den anledning skriver hun blandt andet: 'Til gengæld er det ikke rigtigt, når Reinhard skriver, at undervisningstillægget ikke indgår i sammenligningerne'. Nu kan Gud og hvermand jo sammenligne hvad som helst - og det har mange da også gjort i forbindelse med Overenskomst 99 - men i de beregninger og sammenligninger, jeg har foretaget i mit indlæg, har jeg ikke ladet undervisningstillægget indgå, hvad enhver kan regne efter (det går nemt med en løntabel og en lommeregner!). Havde jeg medregnet undervisningstillæggene, ville min pointe havde fremstået mere udtalt, men for ikke at blive anklaget for demagogi og manipulation valgte jeg den beregningsforudsætning, der var mest ugunstig for mit synspunkt - der for øvrigt står stærkt nok endda!

Artiklen fortsætter under banneret

Ellers kan jeg forstå, at Lotte langt hen ad vejen er ganske enig i mit synspunkt om ens tillæg til medlemmerne for ens kvalifikationer og ens funktioner. Men når jeg efterlyser en klar foreningspolitik på området - en lønpolitik, der tilgodeser både yngre og ældre medlemmer - virker det noget tyndt at blive belært om, at problemstillingen da så sandelig har været livligt diskuteret i fagligt udvalg, og at hovedforeningen som et resultat af disse livlige diskussioner i en skrivelse fra marts måned beder kredsene 'overveje' problemstillingen.

Hvis denne politiske kraftpræstation er alt, hvad man kan forvente af fagligt udvalg og af hovedstyrelsen, synes jeg, at vi bør overlade politikudviklingen til kredsene. Hovedstyrelsens livlige diskussioner og 'på den ene side . . . og på den anden side' er ikke godt nok for medlemmerne.

Reinhard Werner

kredsformand, Vestsjællands Lærerkreds


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ