Bekymrede sproglærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sproglærerforeningen er bekymret over udviklingen i Folketingets og Undervisningsministeriets opfattelse af, hvad danske elevers grundskoleforløb skal indeholde.

'Det lader meget tilbage at ønske, når vi tænker på nødvendigheden af at kunne begå sig sprogligt, ikke blot på engelsk, men også på tysk og fransk', skriver Sproglærerforeningen i en udtalelse efter deres landskursus den 7. og 8. april. Ifølge Sproglærerforeningen er der allerede problemer på de højere læreanstalter, der er nødsaget til kun at opgive læsestof på engelsk og dansk. Samtidig er det vigtigt for at begå sig i EU at kunne fransk og tysk. Derfor mener foreningen, at andet fremmedsprog, tysk eller fransk, skal gøres obligatorisk fra 6. klasse, og at tredje fremmedsprog skal tilbydes i 8. klasse.