Enighed om elevers arbejdsmiljø

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Arbejdsmiljø hører under arbejdsministeren, det skriver de 15 organisationer i Danske Underviserorganisationers Samråd, DUS, i et fælles høringssvar, som netop er sendt til Undervisningsministeriet. Svaret handler om et nyt udkast til lovforslag om elevers og studerendes arbejdsmiljø, og DUS fortælle ministeren, at elevers og studerendes arbejdsmiljø bør høre under Arbejdsministeriet, så det i det daglige kan blive Arbejdstilsynet, der skal administrere ud fra den nye lov, som henter hele sit begrebsapparat fra arbejdsmiljølovgivningen.

De 15 organisationer opfordrer desuden til, at man opretter et centralt register over elevers og studerendes ulykker, så man kan få et overblik over, hvor der bør sættes forebyggende ind.

'Der sker omkring 25.000 ulykker årligt i folkeskolen', siger formanden for arbejdsmiljøgruppen under organisationsudvalget i Danmarks Lærerforening, Henrik Billehøj, som glæder sig meget over DUS-samarbejdet bag høringssvaret.