Debat

Fornyet advarsel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Hvor ser den simpel ud, den har mistet kulør over at se så mange fornemme mennesker hos sig. Der var stillet en guldpind op, og på den skulle kunstfuglen sidde, den virkelige nattergal var forvist fra land og rige . . .'.

Til professor Flemming Balvigs kommentarer til mig i Folkeskolen (nummer 15) har jeg blot at tilføje, at jeg stadig ikke tror en døjt på den sag, han er rejsende i, ja, faktisk har han slet ingen sag. Omkostningsfrit kan han udbrede sine - i lærerkredse upåagtede - tanker fra den stol, han er anbragt i på Københavns Universitet - oppe i tiden som det er at finde syndebukke og fralægge sig ethvert personligt ansvar.

'Og spillemesteren skrev fem og tyve bind om kunstfuglen med de allersværeste kinesiske ord, så alle folk sagde, at de havde læst og forstået det, for ellers havde de jo været dumme og var blevet dunket i maven'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kunstfugle er der nok af. I min tid som lærer er der fløjet et utal hen over folkeskolen. Virkeligheden distraherer os for meget til at lukke dem ind.

'Hos den virkelige nattergal kan man aldrig beregne, hvad der vil komme, men hos kunstfuglen er alt bestemt. Således bliver det og ikke anderledes'.

(Fra H.C. Andersens 'Nattergalen').

Else Baggesen

Hjørring

Powered by Labrador CMS