Frynsegoder

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dansk aldersmobning

Fik for nylig en uventet vikartime i en børnehaveklasse. Jeg fægtede mig lidt frem med de 21 lopper. Kom i snak og mindede dem om, hvor vigtigt det er at tale en ad gangen og række hånden op.

Kristian rakte hånden op og spurgte: 'Hvor gammel er du?' 'Onsdag i sidste uge fyldte jeg 146 år', svarede jeg. En svag tvivlende mumlen hørtes . . . indtil en pige efter at have kastet mig et undersøgende blik med klar og myndig stemme slog fast: 'Det kan nok passe'.

Senere meddelte jeg min rigtige alder, da jeg trods alt ikke ser nogen speciel god idé i at sende børnene hjem til forældrene med meldingen om, at skolen benytter sig af 146-årige vikarer. Lige inden jeg nåede døren, efter det havde ringet ud, gled følgende chokbemærkning ind i min højre øregang: 'Så er hun altså kun to år yngre end min oldefar'.

Eller sådan noget lignende

I skolegården lærer jeg min første klasse den gode gamle leg 'To mand frem for en enke'. Marie kommer frem som første enke og råber højt: 'To meter frem for en enkelt'.

Sveder genindført

I engelsktimen i 6. klasse går Ken pludselig hen og åbner vinduet til larm udefra.

'Hov, hov', siger jeg, 'her er det ikke dig, der bestemmer, du må vente, til du selv bliver lærer'.

'Det kan jeg ikke, det er nu jeg sveder'.

Forældre - vogt jer

Allan i 2. klasse disker op med lidt far-pral i middagspausen for de andre børn:

'I går fik far en hel kasse Tuborg med gratis ud på undervognen i Storkøb. Det gik uden problemer'.

Else