0   112

Jens Vejbæk

Forhenværende konsulent i Danmarks Lærerforening, Jens Karl Vejbæk, er død, 72 år.

Jens Vejbæk tog sin lærereksamen fra Frederiksberg Seminarium i 1954 og blev ansat på Tårnby Skole på Amager. I 1965 blev Jens hentet ind til foreningens sekretariat, hvor han arbejdede, indtil han i 1993 gik på pension.

Artiklen fortsætter under banneret

Jens var en højt værdsat medarbejder i sekretariatet. Han nærede en dyb respekt for medlemmerne, og han var utrættelig i sin søgen efter argumenter, når et medlem behøvede assistance fra foreningen. Også når kolleger havde problemer, var Jens den første til på sin egen stille facon at tale den pågældendes sag.

Ud over de faglige kvaliteter var Jens i besiddelse af en række kreative talenter. Han var en glimrende sanger, og få kendte som ham Højskolesangbogen fra ende til anden. Når hverdagen blev for tung at bære, brød Jens spontant ud i sang - han kunne altid finde en, der passede til situationen. Og hans formidling af sjove historier, anekdoter og vittigheder er legendarisk.

Gennem hele sin karriere i DLF var han primus motor, når der skulle arrangeres festlige arrangementer i og for foreningen. Blandt andet var han en bærende kraft i det store arrangement i forbindelse med foreningens 100-års-jubilæum, og hans introduktion til underholdningen på kongresfesterne huskes stadig; man kan uden at overdrive konstatere, at alt blev gjort med klasse kombineret med hans jyske humor.

Jens elskede det menneskelige samvær og dyrkede det til fulde både til hverdag og til fest. Af statur var han lille, men indeni gemte der sig et stort og kreativt menneske med en lune, som vil blive husket og savnet af mange.

Æret være hans minde.

Hans Ole Frostholm


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet