0   141

John Wernberg

Vor afholdte inspektør, kollega og ven, John Wernberg, Breum Skole, har fået fred, 61 år.

Mandag den 3. april fik vi beskeden. Selvom vi inderst inde vidste, det ville ske, havde vi håbet på miraklet. Underet.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har mistet den mand, som gennem en menneskealder var Breum Skole.

John Wernberg blev ansat som aspirant den 1. august 1964, og fra 1. august 1966 var han fast lærer, som det hed dengang.

1. august 1970 blev han viceinspektør, og siden den 1. maj 1979 har han været inspektør. Han var en meget afholdt lærer, som underviste i matematik og fysik. Hovedfagene, som han altid kaldte det, med sit sædvanlige glimt i øjet.

Johns elever husker ham som den altid velforberedte, humørfyldte lærer, der forstod kunsten at lære fra sig. Altid har han haft forståelsen for, at det er gennem arbejdet, man lærer. Hans elever har bestilt meget. Mange har nydt godt af hans undervisning, som foruden fagligheden også var præget af humor og ironi.

John udviklede sig som leder i tiden. Han så gerne initiativer frem for stilstand. Han turde. Hvis man som lærer havde nye ideer og gerne ville forsøge noget, gik man aldrig forgæves til John. Der var altid opbakning.

Som person var han noget helt specielt. Ingen, som har mødt ham, kan glemme ham. Altid veloplagt med humoristisk sans og et sjældent vid. Skarp og hurtig i replikken og samtidig menneskelig og varm. Egenskaber, som altid har præget hans måde at drive skole på. Han interesserede sig for den enkelte: kolleger, nuværende og gamle elever.

John følte meget for skolen, og han gav i den sidste tid ofte udtryk for, hvor meget han savnede os, eleverne og livet på skolen.

I dag blev vi alle fattigere, og vore tanker går til hans tre unge voksne sønner.

Kollegerne

Breum Skole


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet