0   83

Spis brød til

Jo, undertegnede har set 'Matrix' og kan i den forbindelse heller ikke skjule sin begejstring (og forfærdelse) over det skræmmebillede, der opstilles i filmen. I 'Matrix' er hele den fysiske verden virtuel. Magthaverne har skabt denne absurde verden i forsøget på at få den mest effektive udnyttelse af mennesket. I 'Matrix' er mennesket en uudtømmelig energiressource. Argumentet er, at vi kan overbevises til at tro på næsten alt, så længe argumenterne ligger tæt på vores livsanskuelse. Så hvorfor ikke synke ind i en virtuel verden? Forleden brugte et par unge mennesker en times sendeflade på TV-Danmark. Her retfærdiggjorde de deres misbrug af amfetamin, de søgte mod påskeland, stedet, hvor de kunne det hele. I det lys er vr måske et fint alternativ.

Inden vi for alvor kaster os ud i den virtuelle forestilling, skal man huske, at det kun er spejlbilleder på den fysiske verden, hvor vi i sidste instans skal stå til regnskab for vores handlinger. Hvis ikke denne dimension medtages, kan vi alle ende som virtuelle vrag. Der skulle nødig gå 'Matrix' i den.

Artiklen fortsætter under banneret

Denne uges NETopNU er redigeret

af Jimmi Hansen og Christian Ravn


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet