Spis brød til

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jo, undertegnede har set 'Matrix' og kan i den forbindelse heller ikke skjule sin begejstring (og forfærdelse) over det skræmmebillede, der opstilles i filmen. I 'Matrix' er hele den fysiske verden virtuel. Magthaverne har skabt denne absurde verden i forsøget på at få den mest effektive udnyttelse af mennesket. I 'Matrix' er mennesket en uudtømmelig energiressource. Argumentet er, at vi kan overbevises til at tro på næsten alt, så længe argumenterne ligger tæt på vores livsanskuelse. Så hvorfor ikke synke ind i en virtuel verden? Forleden brugte et par unge mennesker en times sendeflade på TV-Danmark. Her retfærdiggjorde de deres misbrug af amfetamin, de søgte mod påskeland, stedet, hvor de kunne det hele. I det lys er vr måske et fint alternativ.

Inden vi for alvor kaster os ud i den virtuelle forestilling, skal man huske, at det kun er spejlbilleder på den fysiske verden, hvor vi i sidste instans skal stå til regnskab for vores handlinger. Hvis ikke denne dimension medtages, kan vi alle ende som virtuelle vrag. Der skulle nødig gå 'Matrix' i den.

Denne uges NETopNU er redigeret

af Jimmi Hansen og Christian Ravn