0   109

Virtuel behandling

Forestil dig, at læger i fremtiden kan blotlægge farlige sygdomme og skavanker og allerede inden behandling afprøve effekten af forskellige behandlingsmetoder - ikke fysisk, men på patientens virtuelle spejlbillede.

I dag benytter man sig ofte af erfaringsmodeller og statistiske bearbejdninger. Det giver desværre en del fejlbehandlinger. Med virtuel reality vil man i fremtiden tage udgangspunkt i netop de menneskelige egenskaber, pågældende patient besidder. Eksempelvis kan en hjernesvulst lokaliseres og kirurger med nøjagtighed blotlægge omkringliggende hjernestrukturer, blodårer med mere. Når det er gjort, vil det være en naturlig følge at foretage 'testoperationer', hvor man virtuelt kan simulere den kommende operation.

Artiklen fortsætter under banneret

Forestil dig, at man i fremtiden kan simulere en hjerneskadet persons opfattelse af den fysiske omverden. Alle i vedkommendes omgangskreds kan afprøve de problemer, der oftest føles umådeligt mystiske. Det vil gøre vedkommendes verdensbillede lettere at forstå - eller forestil dig dette billede omvendt!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet