0   131

Ledere føler sig svigtet

Lærerne på Vestfyn stemte nej til frikøb af Ledernetværksstyrelsen

Normalt har skolelederne på Vestfyn et godt samarbejde med lokalkredsen. Men de føler, at lærerne svigtede dem, da de stemte nej til ledernes forslag om et frikøb på 25.000 kroner til de tre repræsentanter i Ledernetværksstyrelsen, som lokalt varetager skoleledernes faglige interesser. Det skete på generalforsamlingen for nylig i Vends Herreds Lærerkreds, der dækker Middelfart, Ejby og Nørre Aaby Kommuner. Sagen har overbevist ledernetværkets formand, Finn Guldberg Hansen, om, at skoleledernes nuværende placering i foreningen skal ændres.

'Vi er godt tilfredse med det daglige samarbejde med kredsen, men vi skal placeres i et selvstændigt system i DLF, så vi kan undgå at blive ydmyget', siger Finn Guldberg.

Artiklen fortsætter under banneret

'Jeg bruger langt over 100 timer på fagligt arbejde om året, og det bør kredsen anerkende og honorere. Det var vi enige om på vores egen generalforsamling i ledernetværket, derfor stillede vi forslaget på kredsens generalforsamling, men vi blev altså jordet', siger Finn Guldberg.

'Skolelederne kan ikke bare beslutte et frikøb til sig selv og så sende regningen til alle 539 medlemmer af kredsen', siger kredsformand Heine Bekskov Kristensen.

Han anbefalede forsamlingen at stemme nej, og ti stemte for, mens 58 var imod. Forslaget havde krævet en kontingentstigning på ti kroner. I stedet foreslog Heine Bekskov, at kredsstyrelse og ledernes netværksstyrelse sammen finder en passende honorering til de tre skoleledere inden for budgettet. Det tilsagn kan Finn Guldberg godt leve med. I hvert fald i en overgangsperiode.

Heine Bekskov forstår godt, at lederne er frustrerede. Årsagen tilskriver han strukturen.

'Skolelederne opfatter deres egen generalforsamling som deres øverste myndighed. Men det er den ikke, for DLF har placeret lederne i et organisatorisk makværk, hvor én generalforsamling ligger under en anden', siger kredsformanden og bakker Finn Guldberg op.

'Lederne bør have en selvstændig placering og egen økonomi i DLF, og så kan vi lave samarbejdsaftaler på lokalt plan', siger Heine Bekskov.

'Men indtil det sker, må de acceptere, at de er en del af vores demokratiske proces', siger han.

Ikke desto mindre frygter Finn Guldberg, at sagen kan få nogle til at melde sig ud.

'Vi organiserer 20 medlemmer ud af 30 mulige i kredsens område. Men vi ved, at nogle af dem konstant vurderer os, og den her sag er et godt eksempel på, at vi er i klemme i DLF's struktur', siger Finn Guldberg.

Formand for Lederforeningen i DLF, Jens Færk, synes også, at kredsgeneralforsamlingen har sendt et dårligt signal.

'Fagligt aktive ledere skal ikke stilles bedre end kredsstyrelsen. Men de skal heller ikke stilles ringere. Hvis det viser sig at være tilfældet, må lederne ud af de lokale kredse', siger Jens Færk.stan


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet