Halv million til færinger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hovedstyrelsen har besluttet at støtte de strejkende færøske lærere med en halv million kroner fra Særlig Fond. Som omtalt i sidste nummer af Folkeskolen har de overenskomstansatte lærere på Færøerne strejket siden begyndelsen af marts i protest mod, at arbejdsgiverne ikke vil give lærere og skoleledere tid til de ekstra opgaver, der er blevet pålagt dem ved indførelsen af en ny folkeskolelov.

Kalenderen er på vej

'Hvorfor bruger man 90.000 kroner på at sende Lærerkalenderen hjem til hver enkelt lærerstuderende, mens pensionisterne selv må hente deres? Hvorfor sender man ikke kalenderne til seminariet?' spurgte Kristian Fløj-Jensen i hovedstyrelsen og fik som svar, at det er næsten umuligt at få delt kalendere ud på seminarierne i april-maj, hvor de lærerstuderende holder læseferie. Hovedstyrelsen diskuterede muligheden for at sende Lærerkalenderen ud med Folkeskolen, men det ville betyde, at også bladets abonnenter, som ikke er medlemmer af foreningen, ville få kalenderen, og det ville også betyde en merudgift på op mod 400.000 kroner. Hovedstyrelsen besluttede at holde fast ved den nuværende distributionsform, hvor kalenderen efter påske kommer ud til kredsene, som sørger for at videredistribuere. Det betyder de fleste steder, at tillidsrepræsentanterne deler kalendere ud på lærerværelserne, og at pensionistmedlemmer kan hente kalenderen på kredskontoret og måske få en kop kaffe og en snak med i købet. I nogle kredse deles kalenderen ud i forbindelse med et egentligt pensionistarrangement, og nogle steder ofrer kredsen selv en kuvert og et frimærke på pensionistmedlemmerne.

Ballerup må af med penge

Først til august får Skoleværkstederne i Ballerup Kommune den viceinspektør, som skoler med ni eller flere fuldtidslærere har haft krav på siden Overenskomst 97. Når kredsen henvendte sig om stillingen, lød svaret fra kommunen, at en lærer var konstitueret i stillingen, mens der foregik en udredning om værkstedernes struktur. Den pågældende lærer fik imidlertid hverken vederlag for eller tid til viceinspektørarbejdet. Der er nu indgået forlig i sagen, og Ballerup Kommune udbetaler konstitutionsvederlag for to år samt et merarbejdsvederlag på 20.000 kroner. Desuden betaler kommunen 20.000 kroner til Danmarks Lærerforening, fordi arbejdstidsreglerne ikke blev overholdt. De penge har hovedstyrelsen besluttet at sende videre til kredsen.