Hvad gør skolerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skoler opretter også i stigende omfang websites, men her er det i første omgang knap så indlysende hvorfor.

Man skulle tro, at en skoles website først og fremmest skal tjene undervisningsmæssige formål. For eksempel ved at eleverne præsenterer projekter af forskellig art, ved at blive brugt som kommunikationsflade i samarbejdsprojekter med andre skoler i ind- og udland, eller ved at der er udlagt links, som netop passer til de emner, som 6., 8. og 9. klasse arbejder med for tiden. Sådan en website henvender sig først og fremmest til elever og lærere, men naturligvis også til forældrene, som via elevarbejderne får et indtryk af arbejdet i skolen.

Når man ser på skolers websites, er det imidlertid klart, at de fleste bruges til at informere om skolen. De er tilsyneladende især henvendt til skolens forældrekreds og kommende forældre.

Man kunne naturligvis også indrette en skole-web, som især var rettet mod lærernes brug med blandt andet mødeindkaldelser, bilag og referater, aktivitetskalender og skemaer. Sådan en ville nok kræve et password.

På http://www.pc-greve.dk/skoleweb findes links til mange danske skoler, og på http://web66.coled.umn.edu/schools.html findes links til skoler fra hele verden.