0   42

Ikke så ledende

Nok er skoleinspektører og viceinspektører ledere, men de er ikke så ledende, at de er 'leidende angestellte' i henhold til tysk arbejdsret. En kendelse i arbejdsretten i Flensburg i denne måned giver Dansk Lærerforening i Sydslesvig, kreds 163, ret i, at de mange skoleledere og børnehaveledere ikke skal tælles med som ledende medarbejdere, når der skal oprettes betriebsräte eller driftsråd, den tyske pendant til samarbejdsudvalgsstrukturen.

Kendelsen siger, at kun skoledirektøren, vicedirektøren, børnehavedirektøren og rektor for det danske gymnasium syd for grænsen, Duborgskolen, er ledende. Dermed er der under ti ledende medarbejdere, og det betyder, at de ikke har ret til at danne deres eget råd, det såkaldte talsmandsudvalg.

Artiklen fortsætter under banneret

'Det er jo uhensigtsmæssigt set fra et fagforeningssynspunkt, at arbejdsgiveren på den måde ville kunne spille de to medarbejdergrupper ud mod hinanden', siger en tilfreds formand for kreds 163, Niels Nielsen.

Han understreger, at der foreløbig kun er tale om en mundtlig kendelse. Når den skriftlige version foreligger om kort tid, er der en ankefrist på fire uger.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet