Umu'erne kommer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elever skal have et godt undervisningsmiljø, men de skal ikke være omfattet af arbejdsmiljøloven. Det bliver indholdet af et nyt lovforslag, der er på vej fra undervisningsminister Margrethe Vestager.

Elever, studerende og andre, der deltager i undervisning på fuld tid, skal have lov til at vælge repræsentanter til et undervisningsmiljøudvalg, der sikkert hurtigt vil bliver forkortet til umu.

Institutionens ledelse skal lave en skriftlig undervisningsmiljøvurdering, der sikkert kommer til at hedde en umv, så den svarer til arbejdspladsernes arbejdspladsvurdering, der kaldes apv. Desuden vil ministeren oprette et 'Dansk Center for Undervisningsmiljø', der skal hjælpe undervisningsstederne med at skabe eller fastholde et godt miljø.

Men løftet om, at eleverne skulle omfattes af arbejdsmiljøloven, er hun blevet overbevist om er for dyrt at overholde. Men hun fastholder tilsagnet om, at renovering af forfaldne skoler skal prioriteres højt. Det er der også allerede givet tilsagn om i oplægget til finansloven.