Pludselig gik formanden

Kredsgeneralforsamlingen i Søllerød suspenderet til den 3. april

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et kollektivt chok gik gennem forsamlingen, da formand for Søllerød Lærerforening gennem godt fem år, Finn Bryde, sidste fredag gik på talerstolen og meddelte generalforsamlingen, at han trak sig. Dirigenten valgte at suspendere generalforsamlingen, som først genoptages mandag den 3. april.

Den usædvanlige situation opstod, da et flertal på generalforsamlingen vedtog en resolution, som tog afstand fra kraftige kommunale besparelser på skoleområdet. Kredsstyrelsen havde i enighed valgt at gå i forhandling med kommunen om udmøntningen af besparelserne på næsten ti millioner kroner over fire år, og derfor mente Finn Bryde ikke, at hans troværdighed som formand kunne overleve, hvis han bagefter skulle aflevere en resolution imod besparelserne til borgmesteren.

'Jeg mente ikke, jeg kunne fortsætte som formand med min troværdighed i behold', siger Finn Bryde. Han bad om en pause, da resolutionen blev fremlagt, og meddelte så kredsstyrelsen, at han ville gå af, hvis den blev vedtaget. De øvrige tilstedeværende ved generalforsamlingen kendte derimod ikke til hans beslutning, da de stemte om resolutionsforslaget.

For Finn Bryde blev situationen forværret af, at kredsstyrelsesmedlem Dorte Lange også støttede resolutionen.

'Dorte Lange har været med til forhandlingerne med kommunen og har underskrevet den færdige aftale. Så kan man ikke bagefter aflevere en resolution, der tager afstand fra besparelserne', mener Finn Bryde, som nu kræver, at generalforsamlingen vedtager en ny resolution, der annullerer den allerede vedtagne, hvis han skal vende tilbage på formandsposten.

Dorte Lange mener, at diskussionen nu skal foregå i kredsstyrelsen og blandt lærerne i Søllerød frem mod generalforsamlingens afslutning på mandag, og vil derfor ikke kommentere sagen i Folkeskolen.

'Det er meget beklageligt, at Finn Bryde er trådt tilbage på den baggrund, og jeg synes, han bør genoverveje sin beslutning', siger hun blot og prøver som mange andre lærere og kredsstyrelsesmedlemmer i øjeblikket at få Finn Bryde til at vende tilbage på formandsposten.