Debat
0   108

Tvivlsom visdom

Jan Trojaborg bestrider min oplysning om undervisningstillæggets størrelse i Folkeskolen nummer 12. Tillægget udgør for tjenestemandsansatte 4,19 kroner per time over 300 om året, svarende til 157 kroner om måneden før skat til en lærer med 25 lektioner om ugen, hverken mere eller mindre, ganske som jeg skrev. Endvidere påpeger Trojaborg, at lærerne i København gennemsnitlig kun pålægges 21 lektioner om ugen, og fastholder derfor, at forberedelsestiden på 375 timer rækker. Men hvad hjælper det, hvis man personligt er havnet i et skema med 25 lektioner?

Det er egentlig ikke mit mål at så tvivl om Jan Trojaborgs vilje til at kæmpe de mest undervisende læreres sag. Ligeledes respekterer jeg hans forsøg på at sprede løntillæggene så meget og så jævnt som overhovedet muligt ud over hele lærergruppen. Det er selve den bagved liggende visdom, jeg anfægter: Skulle hele manøvren endelig lykkes til fulde, hvilket jeg i øvrigt anser for komplet umuligt, kunne man jo præcis lige så godt have givet en generel lønforhøjelse og dermed have sparet hele cirkuset.

Artiklen fortsætter under banneret

De nye lønformer er altså i værste fald en blodig uretfærdighed over for de mest undervisende lærere samt til ubodelig skade for skolens incitamentsstruktur - og i bedste fald et kolossalt ressourcekrævende slag i den tomme luft. Kanske vi bliver tvunget til at leve med skidtet, men derfor behøver vi vel ikke ligefrem lovprise det?

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ