Debat
0   104

10. klasses fremtid er sikret

I Folkeskolen nummer 11 er en artikel under overskriften '10. klasse på vej væk'. Artiklen bygger på tænkte konsekvenser af den nye 10.-klasse-lov, der træder i kraft 1. august. I artiklen citeres nordjyske skolefolk blandt andet for 'Loven giver ikke 10. klasse en chance'.

Det var i sommerhalvåret 1998, at 'slaget om' 10. klasses fremtid i folkeskoleregi stod. Den nye lov har skabt ro og sikkerhed for 10. klasses fremtid. Efter en meningsfuld, men også turbulent debat i Folketinget og medier blev der for kommunerne etableret det nødvendige grundlag for en fremtidssikret udvikling af folkeskolens ældste klasse. Set i lyset af den tidligere lov/udvikling - alle fag valgfag - vurderedes et fagligt i bred forstand løft kun til glæde for årgangens elever. Både de stærke og svage. Det er vigtigt at holde sig for øje, at 10. klasse rummer alle typer af elever. Den nye 10.-klasse-lov giver netop disse for eleverne fordelagtige muligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Vejen frem for kommunerne på dette område er centermodellen, som den igennem de sidste år er blevet og bliver udviklet og praktiseret i et stigende antal kommuner. Kommuner fra en størrelse af cirka 30.000 indbyggere kan selv bære modellen med godt 100 elever. Mindre kommuner kan med fordel arbejde sammen eller samarbejde med en stor nabokommune. Dette finder allerede sted. Antallet af centre er under kraftig stigning også fra kommende skoleår. Det er bemærkelsesværdigt, af artiklen i Folkeskolen er omkranset af spændende undervisning på 10.-klasse-centeret i Gladsaxe.

10.-klasse-centrene har dannet en landsforening, som tilbyder kontakter og etablerer netværk samt rådgiver og vejleder i forbindelse med etablering af centre. Kontakt centeret i Haderslev, Gladsaxe eller Sønderborg.

Thorben E. Sørensen

skoleleder og næstformand

i Landsforeningen af

10.-klasse-centre


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ