Et uoverskueligt marked

Det bliver sværere og sværere at få styr på, hvor man som skoleleder bør uddanne sig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan være svært for en skoleleder at overskue, hvilket kursus eller hvilken uddannelse han vil få mest gavn af, hvis han ønsker at videreuddanne sig. Området har udviklet sig til et kommercielt marked, som uden tvivl vil udvikle sig yderligere.

'Netop fordi man ikke længere kan uddanne sig til skoleleder én gang for alle, men er nødt til at videreudvikle sig, er det et område i vækst', siger Teit Groth, der er sekretariatsleder på Master of Public Administration på Handelshøjskolen i København.

Selv om mange af tilbudene om uddannelse ligner hinanden på overfladen, kan der være store forskelle på indholdet. Det gælder derfor om at se sig godt for, inden man beslutter sig.

'Som skoleleder må man først og fremmest gøre sig klart, om man vil være specialist inden for sit fagområde, eller om man vil lære noget generelt om ledelse. Derefter kan man vurdere, i hvilken retning man skal søge', siger rektor Laust Joen Jakobsen fra Blaagaard Statsseminarium.

Det vil være umuligt at bringe en komplet liste over, hvad der findes af relevante kurser og uddannelser for skoleledere. Men her er en oversigt over nogle af tilbudene:

Powered by Labrador CMS