Debat

Pensionister i kongressen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Valget af pensionisternes ti kongresdelegerede er nu udført. Det er værd at bemærke, at i kreds 41 (Roskilde) var stemmeprocenten 62,5. Sammenlignet med procenten på landsbasis på 34,8 er det jo enormt. I kredsen er der 120 pensionister og 600 aktive lærere.

I kredsen har styrelsen ned-sat et pensionistudvalg, der arrangerer pensionistaktiviteter jævnt fordelt over hele året. Pensionisterne bliver stående som medlemmer, fordi de her kan vedligeholde det kollegiale samvær fra arbejdspladsen. Interessen for lærergerningen - også den pædagogiske del - er der stadig. Derfor afgiver pensionisten sin stemme. Dette er også tilfældet i alle andre kredse,hvor den kulturelle aktivitet er stor.

Lærerforeningen har et fagpolitisk og et pædagogisk ben. Pensionistafdelingen har også to ben, og det er et fagpolitisk og et kulturelt ben.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

De lave stemmetal ved de aktive læreres hovedstyrelsesvalg sidste år viste en dalende interesse fra medlemmerne. De mislykkede jubilæumsarrangementer sidste år viste en manglende forståelse for den kulturelle del af tilværelsen. Er der en sammenhæng? Jeg tror det. Det kulturelle liv skal ikke vente til pensionisttilværelsen.

Det er en opgave for kongressen at genskabe begejstringen. Der var engang, da foreningen lavede kulturelle arrangementer for alle medlemmer - ikke kun for pensionisterne. Kulturelle paragraffer skal igen ind i Lærerforeningens love.

Dette er en kongresopgave.

Peter Bruun

Roskilde