Debat

Handling bag ordene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er næppe tvivl om, at pensionisternes problemer uanset ansættelsesform vil vokse i de kommende år. Vi bliver flere, og de ældre må generelt holde for, når der skal spares.

På den baggrund er det tilfredsstillende, at DLF's kongres sidste efterår vedtog en resolution, der konstaterede det meget utilfredsstillende resultat af de sidste fire overenskomstforløb, og pålagde hovedstyrelsen at intensivere arbejdet med at få den størst mulige politiske indflydelse på medlemmernes pensionsforhold.

Vedtagelsen kan blive et vendepunkt i foreningens indsats på pensionsområdet, men det kræver, at der sættes handling bag ordene. Hovedstyrelsens netop nedsatte pensionsudvalg til kulegravning af pensionsforholdene er et skridt i den rigtige retning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ansvaret for, at der sker noget, er naturligvis først og fremmest vor valgte ledelses, men som pensionister har vi også selv et ansvar. Vi bør blive mere engagerede og aktive. Det er os, der har skoene på.

I Københavns Lærerforening blev det i januar besluttet at nedsætte et kontaktudvalg bestående af repræsentanter for pensionistafdelingen, Pension Øst og foreningens faglige udvalg med det formål at opprioritere arbejdet på pensionsområdet i forlængelse af kongresvedtagelsen.

Med stor tilfredshed har vi i den københavnske pensionistafdelings faglige udvalg set, at stemmeprocenten ved det nyligt afholdte delegeretvalg var relativt høj. Det tyder på en voksende interesse hos pensionisterne for det faglige arbejde. Den er også nødvendig, hvis der skal opnås resultater. Vi ønsker de kongresdelegerede til lykke med opbakningen og håber på samarbejde.

Vi har allerede taget de første initiativer og ser gerne, at de udvikler sig i retning af et åbent og uformelt kontaktnetværk. Som pensionister har vi jo ikke de samme muligheder for at drøfte problemerne, som vore erhvervsaktive kolleger har i det daglige samvær på lærerværelserne.

Jørgen Pagh Andersen

Københavns Lærerforenings pensionistafdelings

faglige udvalg