Debat
0   162

Thomsens korstog

Torben Thomsen har tilsyneladende i disse uger i en lind strøm af læserbreve kastet sig over skolevejledningen, som han åbenbart på det nærmeste finder skader eleverne og i bedste fald er mere eller mindre virkningsløs. På Tandhjulsforeningens vegne har jeg i Folkeskolen nummer 8, som respons på et indlæg fra Torben Thomsen, givet nogle nøgterne og informative oplysninger, som Thomsen i nummer 10 kalder belærende og fortolker i en retning, jeg overhovedet ikke har bevæget mig.

Artiklen fortsætter under banneret

De rapporter, Torben Thomsen senest omtaler, har været udførligt behandlet i Tandhjulsforeningens blad, 'Tandhjulet', hvor flere af rapporternes forfattere yderligere har uddybet deres synspunkter.

Thomsen kan være overbevist om, at vejlederne og vejledningen netop ønsker at tilgodese den enkelte elevs behov, muligheder og interesser, og vi værdsætter meget, at Undervisningsministeriet og Folketinget klart har markeret, at man ønsker at styrke vejledningen i almindelighed og for elever med særlige behov i særdeleshed. Vejlederne er meget bevidste om deres etik, og dette udvidede ansvarsområde vil vejlederne helt bestemt forstå at forvalte til gavn for eleverne, forældrene og samfundet.

Jeg skal ikke trætte Folkeskolens læsere med yderligere argumenter imod det korstog, som Torben Thomsen synes at have indledt imod vejledningen i Danmark.

Per Rye

formand for Tandhjulsforeningen

Foreningen af skolevejledere og skolekonsulenter i uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks