0   182

Skolelederne skal være synlige

Som skoleledere skal I gå foran. I skal være synlige, så I kan påvirke den pædagogiske udvikling og være i løbende dialog med medarbejdere og forældre. Derfor er det en afgørende forudsætning, at I er læreruddannede. Det giver jer troværdighed i dialogen, at I selv har undervist'.

Anni Herfort, formand for DLF, tog i sin tale til Lederforeningens repræsentantskab klart afstand fra den fremherskende tanke om, at ledelse i sig selv er en profession. En tanke, som går under betegnelsen New Public Management.

Artiklen fortsætter under banneret

'Nogle administrative opgaver er selvfølgelig ens uanset institution eller virksomhed. Men det vigtige for jer som skoleledere er, at I kan påvirke den pædagogiske udvikling. Derfor arbejder vi på at få præciseret de krav, en god skoleleder skal opfylde. Jeg er glad for, at I i Lederforeningen blander jer både i organisatoriske og i pædagogiske forhold. Og jo, I er synlige. Men I kan være endnu mere synlige for hele ledergruppen i folkeskolen. Brug Folkeskolen til at fortælle, hvor der sker noget', lød opfordringen fra Anni Herfort.

Årsmøde hvert andet år

Skolelederne har brug for et arrangement at samles om, så hvert andet år vil Lederforeningen udvide repræsentantskabsmødet til et årsmøde, som alle medlemmer kan deltage i.

'Vores medlemmer savner et årsmøde, som de kender fra dengang, alle ledere var med i Danmarks Skolelederforening. Et årsmøde vil de kunne deltage i, selv om de ikke er fagligt aktive', sagde Lotte Hansen fra Frederiksborg Amt.

'Den snak, der opstår på et årsmøde, er meget værdifuld, så vi vil kunne få fat i nogle af de medlemmer, vi ikke ser til daglig', mente Kristian Jul Madsen fra Vejle Amt.

'Det vil være en måde at profilere Lederforeningen på, så måske kan et årsmøde hjælpe os til at vinde nogle af de skoleledere tilbage, som har forladt os', tilføjede Hans Jørn Bollerslev fra Ribe Amt.

Sten Scheller fra Sønderjyllands Amt bidrog med en advarsel.

'Jeg blev tit skuffet over Danmarks Skolelederforenings årsmøder, for de bød ofte på mere underholdning end fagligt indhold. Vores årsmøder skal have et relevant indhold, som er værd at bruge både penge og halvanden arbejdsdag på', sagde han.

Lederforeningen regner med, at det første årsmøde finder sted omkring 1. marts næste år.stan

Kirsten Idland, næstformand for skolelederne i Norsk Lærerlag:

Sigfus Grétarsson, bestyrelsesmedlem i skolelederforeningen i den islandske lærerforening Kennarasamband:

Christina Sjöberg, formand for Skolledarföreningen i Lärarförbundet, Sverige:

Christer Rönnlund fra skolelederforeningen i den finske lærerforening Opetusalan Ammattijärjestö:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet