Anmeldelse Matematik indskoling
0   58

Matematik er mange ting

Bogens mange tilgange til matematikaktiviteter gør den meget anvendelig - og en lille smule uoverskuelig.

Fakta


Titel
Alle er med

Forfatter
Margit Holm

Pris
500

Sider
92


Ved køb medfølger 65 sider pdf-filer og 20 PowerPoints til download

Forlag
Forlaget Pind og Bjerre

Matematikaktiviteter i børnehaveklassen kan bruges både i udviklende leg og målrettet til at fremme den matematiske opmærksomhed: forståelsen af mængder, tal og regnestykker.

Artiklen fortsætter under banneret

Ordet subitizing findes endnu kun på engelsk, men bliver bredt ud i ”Alle er med”. Det handler om evnen til at se antal uden at tælle og er grobund for matematisk udvikling.

Måden, vi stiller spørgsmål på til eleverne, kræver omtanke, mest fordi det gerne må få dem til at arbejde videre med spørgsmålet. Her er flere eksempler på, hvordan det kan gøres: Aktiviteter med antal og subitizing kan downloades eller scanlifes på mobiltelefonen, man kan arbejde med lyd (ved at klappe, hoppe eller vinke og dåseleg med puslespil). Der findes i det hele taget mange måder at bruge spil på. Man kan spille krig, quiz og byt, vendespil med subitizing. Andre aktiviteter er bolde på snor, at klunse, huskespil, terningespil, farver og form.

Alle aktiviteterne er lette at bruge og overføre til sin egen undervisning, men indimellem, når jeg sidder med denne aktivitetsbog, kan jeg godt miste overblikket, fordi der bliver henvist til så meget.

Ikke desto mindre er matematik spændende, og der er meget at vende tilbage til i ”Alle er med”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.252 andre er allerede tilmeldt

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
754 andre er allerede tilmeldt