Blog
0   10

Vi håber

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I torsdags ventede mine elever og jeg i spænding på, at DR skulle afsløre, hvem der blev den nye undervisningsminister.

Håb og ønsker

Efter afsløringen talte vi om de ønsker og håb vi havde til den nye Børne-og undervisningsminister. Elevernes ønsker er helt som jeg havde forestillet mig og i øvrigt også har kunne mærke på dem jævnligt. De ønsker sig kortere skoledage, så de også har tid til deres fritidsinteresser og ikke sidder udmattede og ukoncentrerede i den sidste lektion. De ønsker de nationale test hen, hvor peberet gror. De ønsker sig ro til fordybelse og at der bliver skruet ned for mere eller mindre heldige kommunale tiltag (læs: afbrydelser) i den daglige undervisning. Uddannelsesparathedsvurderinger og gentagne trivselsmålinger skal der også skrues ned for. De vil have nærværende og glade lærere med tid og overskud. De ønsker sig en pæn skole med godt indeklima og smukke ting på væggene. Jeg forstår dem godt.

Flere ønsker

Jeg ønsker mig også en obligatorisk fælles national sprogsatsning initieret af regeringen og Folketinget med økonomiske midler og pædagogisk nytænkende organiseringer af sprogundervisning. Sprogfagene må ikke dø. Det må ikke ske. Det skal der findes en løsning på. Og så håber jeg, at vi mærker at have fået en socialdemokratisk undervisningsminister på den fede måde og ikke à la hende fra 2013. 

Artiklen fortsætter under banneret

Rimer klima på biler?

Forresten spurgte nogle elever mig, om de der politikere virkelig mente det der med klimaet, når de nu næsten allesammen bliver transporteret rundt i hver deres store, tunge og dyre luksusbil. Godt spørgsmål.

God sommer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
847 andre er allerede tilmeldt