Anmeldelse Tysk
0   56

Lille, men tung på den gode måde

Godt nyt fra grammatikfronten: "GrammaHilfe" - et grammatikmateriale til udskolingen.

GrammaHilfe

Fakta


Titel
GrammaHilfe

Forfatter
Erika Bànkuti Østergaard

Pris
85

Sider
64

Forlag
Alinea


Pris
93,75

Sider
48

Type
Arbeitheft

"GrammaHilfe" består af en grammatisk opslagsbog, hvor du finder al teori, som 7.-10. klasse kan have brug for, og tilhørende Arbeitsheft samt webadgang på grammahilfe.alinea.dk. Her ligger ekstra øvelser, facitliste og enkelte videoer.

Artiklen fortsætter under banneret

Opslagsbogen er lille af format (A5), men tung på den gode måde, fordi den i den grad er grundig og alligevel let at finde rundt i. Det er dog ikke et lær selv-materiale med hurtige forklaringer, som er i spil her. Læreren bør med "GrammaHilfe" i hånden gennemgå og forklare de grammatiske emner og termer, for at eleverne får maksimal udbytte af denne glimrende opslagsbog. Layoutet kunne være bedre; skriftstørrelsen er lille - måske burde bogen faktisk udgives i et større format?

"GrammaHilfe" er et grammatikmateriale, som med fordel kan følge eleven i hele dennes udskolingstid. I Arbeitsheft (éngangsmateriale) er der både individuelle træningsopgaver og en hel del paropgaver af afvekslende karakter. Hvilket er et klart plus for den teenager, der føler sig lidt usikker i grammatikken, eller som også skal have dækket sit sociale behov i tysktimen.

Hvis man vil lave et tilhørende webmateriale, så skal det være i orden, ellers lad være. Her burde forlaget nok have ofret lidt mere it-support eller ganske enkelt have udeladt webdelen og lagt opgaverne i arbejdshæftet i stedet for. Det er webdelens opgaver, der skaber bøvl. Umiddelbart ser alt fint ud, men når eleven løser en opgave og har begået én fejl, så slettes alle de rigtige svar også, når han vil prøve igen. Pyha ... det er en motivationsdræber for den elev, der har gjort sig umage, slået ord op, læst i opslagsbogen og så videre. Med ét klik på “Tjek svar” er alt væk, og eleven må begynde helt forfra.

Er dine elever eller du selv træt af hovedløse klik for at finde rigtige grammatiske svar på nogle af din skoles indkøbte tyskportaler, så er "GrammaHilfe" et godt bud på et materiale, der er afvekslende, meget grundigt, har fokus på træning af færdigheder, men som desværre har en webdel under middel.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.020 andre er allerede tilmeldt