Blog
0   21

Kære Pernille. Tillykke med titlen som undervisningsminister.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Dette er et åbent brev til dig fra mig. Jeg er en meget praktisk lærer, der mener at de praktiske fag kan være med til at øge elevernes trivsel. Dét og så tid.

Kære Pernille.

Det blev dig fik den ærefulde rolle, at være vores alle sammen børne - og undervisningsminister. Tillykke med det.

Jeg har en god fornemmelse. Virkelig. Men selvom jeg ikke kender dig, føler jeg alligevel, at jeg kan jeg se mig selv i dig. Jeg ved ikke om det er rødderne der taler. Vi er opvokset i samme geografiske område. Har samme oprørske tendenser. Og er politisk enig med dig, langt hen ad vejen. Jeg kan faktisk også godt lide din direkte ligefremhed i de dialoger jeg har set. 

Hvad din holdning er til den danske folkeskole, ved jeg ikke, andet end jeg kan se, at emnet ligger dig på sinde, og at dine forældre var lærere. Jeg glæder mig til at finde ud af det. Jeg vil dog sige at jeg håber, at du kommer til at fylde de fine sko, du skal overtager, med bravour. Selvfølgelig gør du det. Specielt hvis du fortsætter den gode stil, med de tiltag din forgænger har søsat, om at gøre den danske folkeskole mere praktisk.

Artiklen fortsætter under banneret

Skoletrætte små elever

For det er ingen hemmelighed, at folkeskolen igennem en lang årrække har udviklet sig til en akademiseret skole, der ikke tilgodeser alle vores børn. TIl en skole der efterlader børn skoletrætte helt ned i 3. klasse, fordi skole ikke giver mening for dem. De trives simpelthen ikke. Bl.a fordi der alt for mange steder er for meget fokus på bøger og borde, og ikke nær så meget på hånd og hjerte. 

Godt på vej, men ikke helt godt nok

I er godt på vej, med beslutningen om at afskaffe de nationale tests hos de mindste. Og din forgænger, Merete Riisagers tiltag om et obligatorisk praktisk valgfag blandt de ældste elever og at håndværk og design skal på 3. klasses skema, kan også gøre vejen lettere til målet om mere trivsel blandt vores skolebørn. 

Dog er der en række men’er, som jeg håber du vil læse op på. Bl.a i gode indlæg her på folkeskolen.dk’s faglige netværk. Indlæg der peger på de store udfordringer, der er ved det nye praktiske valgfag. 

Og der skal, i min optik, langt mere til, end afskaffelsen af nationale tests og håndværk og design i 3. og 7. 8. klasse, for at gøre op med den akademiserede skole. For at give alle elever de bedste forudsætninger for at trives i folkeskolen. 

 Selvom jeg har lovet mig selv ikke at nævne folkeskolereformen, vil jeg alligevel sige, at tid er en så væsentlig årsag til den manglende trivsel blandt vores elever. Tid til dem. Alle sammen. 

For at skabe gode meningsfulde flerfaglige praktiske OG boglige forløb skal der tid til. God tid for at forene bøger og borde og hænder og hjerter i eksemplariske undervisingsforløb, hvor det giver mening for eleverne. Hver eneste af dem. 

Kære Pernille. Jeg har mange gode idéer til, hvordan vi skaber en bedre og mere praktisk folkeskole. Du er velkommen til  at kontakte mig, hvis du vil have gavn af dem. 

 

For vores børns trivsels skyld,

Katrine Diduch, folkeskolelærer og faglig rådgiver for håndværk og designfaget på folkeskolen.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.043 andre er allerede tilmeldt