Fik du læst…

Skoleåret er slut. Redaktionen har samlet et bud på det bedste, du har kunnet finde i året 2018/19.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Redaktionens bud på spændende artikler om kristensdomsfaget

Ønskes: mere didaktisk forskning

To formænd for hver sin religionslærerforening vil begge hellere have mere religionsdidaktik end en gennemgribende omlægning af faget på læreruddannelsen.

Etik i kristendomskundskab: Lærerne dukker sig

Etik er en værdikamp, og lærerne er bange for at blive beskyldt for at indoktrinere deres elever, mener religionslærernes formand. Artiklen er en uddybning af Forskere vil have lærere til at diskutere etik med elever

Professor i religionsvidenskab: Religion har ikke noget med tro at gøre

Kristendomslærere har en væsentlig opgave i at formidle diskussionen og sammenhængen mellem evolution og religion, mener professor Anders Klostergaard. Og det er ikke et spørgsmål, om hvorvidt Gud skabte verden, men om hvordan evolutionen skabte Gud.

Vold er en del af  religioners dna

Hvis der sidder religiøse elever i klassen, kan det være krænkende for deres selvforståelse at se kritisk på samspillet mellem religion og vold. Men det er skolens opgave at udfordre eleverne på nænsom måde, mener formand for Religionslærerforeningen.

De bedste blogs

Religionsnetværkets flittige bloggere har leveret masser af guld. Her er et lillebitte udvalg.

Faget er fantastisk - prøven er for meget

"Jeg læste linjefaget sidste år og jeg var vild med det. Lige indtil du kom" Ordene faldt til en censorfrokost i sidste uge. Det var lidt af en melding at få smidt i hovedet. Heldigvis handlede den ikke om mig personligt.

Det er ikke indoktrinering. Det er gensidig påvirkning

Spørgsmålet om lærernes påståede indoktrinering af elever i skolen optager vores sind, fordi vi ved, at vi giver en hel del af os selv i mødet med vores elever. Der er dog snarere tale om et møde mellem mennesker.

Nyt undervisningsmateriale 

Der er kommet spændende undervisningsmateriale på markedet. Vores anmeldere giver deres bud på det bedste:

Lever du, Birgitte?

Midsommer er heksetid. Gudskelov er heksene på bålene i dag af stof og papir, men sådan har det ikke altid været. Nyt undervisningsmateriale tager os med tilbage til hekseprocesserne i Danmark. Grusomme historier venter.

Min tro

Fire korte dokumentarfilm om fire børns trosretninger giver god grobund for undervisning i øjenhøjde. Og så er det gratis.