Kristendomskundskab
0   3

Fik du læst…

Skoleåret er slut. Redaktionen har samlet et bud på det bedste, du har kunnet finde i året 2018/19.

Redaktionens bud på spændende artikler om kristensdomsfaget

To formænd for hver sin religionslærerforening vil begge hellere have mere religionsdidaktik end en gennemgribende omlægning af faget på læreruddannelsen.

Etik er en værdikamp, og lærerne er bange for at blive beskyldt for at indoktrinere deres elever, mener religionslærernes formand. Artiklen er en uddybning af Forskere vil have lærere til at diskutere etik med elever

Kristendomslærere har en væsentlig opgave i at formidle diskussionen og sammenhængen mellem evolution og religion, mener professor Anders Klostergaard. Og det er ikke et spørgsmål, om hvorvidt Gud skabte verden, men om hvordan evolutionen skabte Gud.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis der sidder religiøse elever i klassen, kan det være krænkende for deres selvforståelse at se kritisk på samspillet mellem religion og vold. Men det er skolens opgave at udfordre eleverne på nænsom måde, mener formand for Religionslærerforeningen.

De bedste blogs

Religionsnetværkets flittige bloggere har leveret masser af guld. Her er et lillebitte udvalg.

"Jeg læste linjefaget sidste år og jeg var vild med det. Lige indtil du kom" Ordene faldt til en censorfrokost i sidste uge. Det var lidt af en melding at få smidt i hovedet. Heldigvis handlede den ikke om mig personligt.

Spørgsmålet om lærernes påståede indoktrinering af elever i skolen optager vores sind, fordi vi ved, at vi giver en hel del af os selv i mødet med vores elever. Der er dog snarere tale om et møde mellem mennesker.

Nyt undervisningsmateriale 

Der er kommet spændende undervisningsmateriale på markedet. Vores anmeldere giver deres bud på det bedste:

Midsommer er heksetid. Gudskelov er heksene på bålene i dag af stof og papir, men sådan har det ikke altid været. Nyt undervisningsmateriale tager os med tilbage til hekseprocesserne i Danmark. Grusomme historier venter.

Fire korte dokumentarfilm om fire børns trosretninger giver god grobund for undervisning i øjenhøjde. Og så er det gratis.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
975 andre er allerede tilmeldt