Blog
0   3

Happy new (school) year?

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et skoleår er næsten slut og et nyt lurer. Men hvad kan vi vente os?

I skrivende stund fortæller medierne, vi får en ny socialdemokratisk regering med opbakning fra Enhedslisten, SF og de radikale. Partierne har varslet, at man vil afskaffe nationale test i de små klasser og afskaffe uddannelsesparathedsvurderingen i 9.

Karakterskala

Skalaen skal måske revideres. Fint med mig – især hvis man vil fjerne -3. Jeg har aldrig forstået den karakter. Og hvad med 00? Burde den ikke være laveste karakter?

Læseplan og udvalg

Artiklen fortsætter under banneret

I dette skoleår er der lavet nye læseplaner i alle fag. Jeg har selv haft fornøjelsen af at sidde med i udvalget, der skulle revidere læseplan og vejledning for kristendomskundskab. Der er skrevet op mod fagets formål og folkeskolens formål. Læseplanen og vejledningen skulle være udgivet i maj, men er blevet holdt tilbage grundet valget. Jeg håber, den nye minister vil få dem sendt ud med det samme. Det er nu en gang rarest at vide, hvad man skal undervise efter, når man laver årsplaner. Vi har ikke tid til at lave dobbeltarbejde.

Der blev også nedsat to udvalg der hhv skal vejlede ministeriet om faget og som skal gentænke faget. Jeg håber, de udvalg får lov at bestå, så virkelighedens stemmer får ørenlyd i ministeriet.

Timetal

De tre kulturfag har samme prøveform, men med den nye timetildeling til historie, har kristendomskundskab kun det halve antal timer i forhold til de andre. Jeg håber, man vil se kritisk på prøveformen og vurdere, om man kan lette lidt på arbejdsbyrden.

Tak for i år

Tak for alle jeres kommentarer og for debatterne i år. Det er dejligt, der er et sted, hvor faget diskuteres. Også tak for alle de mails I har sendt mig med spørgsmål om især prøven og årsplaner. Jeg håber, I vil være med næste år og gøre Folkeskolen.dk/religion til et livligt fagnørdested.

God sommerferie


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
987 andre er allerede tilmeldt