Mette Frederiksen (S) bliver statsminister og har lovet at forbedre mulighederne for mennesker med handciap.

Ny regering vil forbedre mulighederne for mennesker med handicap

Den nye socialdemokratiske regering vil sikre, at unge med et handicap eller en funktionsnedsættelse får bedre muligheder for at tage en uddannelse. Samtidig skal opgavefordelingen mellem kommuner og regioner evalueres. Det er DH glade for.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Handicapområdet indgår i den politiske forståelse "Retfærdig retning for Danmark", som Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten sent i går blev enige om, og som danner grundlag for en ny socialdemokratisk mindretalsregering.

Dels vil den nye socialdemokratiske regering sikre, at unge med et handicap eller en funktionsnedsættelse får bedre muligheder for at tage en uddannelse. Der skal også være kvalitet og retssikkerhed i tilbuddene til mennesker med handicap og funktionsnedsættelser, og indsatsen skal være præget af en høj faglighed og den nødvendige specialisering.

Mange unge med handicap klarer sig dårligt i folkeskolen

Derfor vil den nye regering sammen med relevante aktører evaluere den nuværende planlægning og organisering af handicapområdet med henblik på at styrke indsatsen, den nationale vidensdeling og sikre den mest hensigtsmæssige opgavefordeling mellem kommuner og regioner, hedder det i den politiske forståelse bag regeringen.

DH kalder aftalen for en god start

Danske Handicaporganisationer (DH) er positive over for den nye regerings fokus på mennesker med handicap.

Næsten hver anden ung med handicap mangler en ungdomsuddannelse

"Aftalen er ambitiøs for mennesker med handicap. Alle skal have den rigtige hjælp. Derfor sidder ambitionen om specialisering og planlægning på handicapområdet lige i skabet. Det er også stærkt, at partierne vil forbedre mulighederne for uddannelse til unge med handicap. I dag halter unge med handicap skræmmende langt efter andre i uddannelsessystemet", siger Thorkild Olesen, formand for DH, i en pressemeddelse.

Han ser frem til, at ordene følges op med handling, og forsikrer, at DH er klar til at samarbejde med regeringen.

"Vi takker ja til invitationen om at samarbejde om en evaluering af planlægning og organisering af handicapområdet. Der er mange problemer på handicapområdet, der skal løses. Aftalen er en god start, og vi glæder os til at drøfte hele området med den nye regering", siger Thorhild Olesen.

Tidligere på året kritiserede blandt andre DH og en række politikere, at 64 højt specialiserede sociale handicapinstitutioner ville blive kommunale som følge af, at VLAK-regeringen i forbindelse med en sundhedsreforrm ville nedlægge regionerne. Det endte med, at daværende børne- og socialminister Mai Mercado (K) træk institutionerne ud af forslaget for i stedet at begynde et andet sted.

Minister trækker institutioner for handicappede ud af sundhedsreformen

"Disse institutioner er meget forskellige, så vi skal have en mere tilbundsgående drøftelse af, hvordan vi sikrer, at de nødvendige tilbud er til stede på nationalt plan, og hvordan fagligheden bliver mere ens", sagde hun til Jyllands-Posten.

Det arbejde vil den nye regering altså følge op på.

Du kan læse forståelsen bag den nye regering via dette link:

Læs mere

Retfærdig retning for Danmark

Powered by Labrador CMS