Blog
4   6

Årsplan 19/20 : billedkunst

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nu begynder det bedste ved et nyt skoleår snart. Årsplanerne til billedkunst!

Skemaerne er lagt, de er sendt hjem til eleverne og det er afsløret, hvilke lærer der skal have de forskellige klasser.

Et nyt skoleår betyder også nye årsplaner, og jeg glæder mig altid til at planlægge billedkunst. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er ked af, at vores 4.årgang kun har én lektion om ugen, men jeg har dem i så meget andet, så vi skal nok få det til at lykkedes på trods af det.

 

Jeg skal lave to forskellige årsplaner, til henholdsvis min 4. og 5. klasse. Den største forskel er antallet af lektioner, som begrænser, hvor mange gennemarbejdet forløb der er plads til på et år. Dertil synes jeg ikke, at eleverne skal for langt væk fra faget, så jeg er ikke meget for at samle det i store blokke, nogle få gange om året. Det er en svær balance.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har nogle faste travere, som jeg altid forsøger at inddrage, fordi eleverne elsker dem og får så meget ud af det. Måske du har nogle emner/temaer/kunstnere, som du bare ALTID har med i din årsplan i billedkunst, på nogle faste årgange? Hvis du har, så del det meget gerne i en kommentar.

I år kommer følgende punkter ihvertfald til at være på årsplanerne, på enten 4. og 5. årgang. Særligt med afsæt i Åben skole forløb :

Street art (grafitti, perler, year, eye og pixel). Vi skal også på tur med guide i Næstved. 

Grundtvig og tro, Rønnebæksholm i Næstved. 

 

Billedkunstensdag (selvfølgelig!!) som altid er onsdag i uge 11.

Maskekursus i Næstveds Børnekulturhus. 4.klasse skal sammen med 2 kunstnere lave store masker, og så skal de åbne Næstveds kulturnat d. 4.oktober 2019.

Børnekulturfestival i uge 20, hvor eleverne op til, skal være med til at lave kunst, som skal udstilles i bybillede


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.572 andre er allerede tilmeldt