Blog
0   26

Mens vi venter på en ny undervisningsminister og sommerferien

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Forhandlingerne er i gang, sommerferien nærmer sig, lærere vifter med opgaveoversigter med alt for mange undervisningstimer. Trætheden og matheden er åbenlys.

Flere kollegaer går rundt med et hvidt stykke papir i hånden. De har fået deres opgaveoversigt for næste skoleår. Der står ikke meget, men der står, at de skal læse 27 eller flere undervisningstimer ugentligt. Det virker uoverskueligt, at skulle levere ordentlig gennemtænkt og solid undervisning 27 timer hver uge. Et skoleår afsluttes og et nyt truer.

For en matematiklærer betyder det store antal undervisningstimer, at der skal findes flere fag og klasser for at få skemaet til at gå op. For nogen betyder det 3 matematikhold, hvilket er rigtig mange elever. Hvordan holder man styr på alle de børn og deres læring? Den nære relation og trygheden i undervisningen bliver let afløst af en opfattelse af undervisning, som noget der foregår i hast og på samlebånd. Man kan forudse, at elevernes motivation for matematik bliver udfordret. Matematik er et yderst vigtigt fag for mange eleverne og deres fremtidige uddannelse, så der er noget på spil. Faget har fortjent bedre vilkår.

Der er egentlig fred og ro i matematikundervisningen. Der er mange gode undervisningsmaterialer af høj didaktisk kvalitet tilgængelig. Det går bedre og bedre med det digitale. Så er der test og prøver, der stadig fylder for meget – efter min opfattelse – men det kan være at en ny undervisningsminister vil gøre en indsats her. Det går godt, bortset fra de mange undervisningstimer til lærerne og den manglende mulighed for forberedelse af spændende og udfordrende forløb for alle eleverne. Fremadrettet tænker jeg, at der skal være meget mere fokus på alle elevernes motivation for matematik som fag.

God opsamling, oprydning, årsplanlægning og sommerferie til jer alle

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt