Debat

Mens vi venter på mirakler

Efter 75 ansøgninger har jeg fået stort set ligeså mange afslag

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Artikler som denne her:

https://politiken.dk/indland/uddannelse/art7159121/L%C3%A6rere-flygter-fra-folkeskolen

- har der været en del af de sidste par år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

...Jeg skal slet ikke gøre mig til talsmand om de påståede tal og påstande er korrekte, men må jo formode det, og at journalisten har sit bagland i orden. Og så må jeg bare konstatere at skulle det være tilfældet, så virker det på mig, som om at man i flere Folkeskoler sidder og venter på en eller anden form for mirakel. 

Jeg er i dag 45 år, og har i hele min karriere arbejdet i ind- og udland i den private sektor og også formidlet min viden til store og små.

Faktisk vil jeg meget gerne være skolelærer med mine 45 år - men vil gerne prøve kræfter med det i 6-12 mdr på en skole, inden jeg kommer ind på lærerstudiet i 2020 (så jeg kan få de manglende kompetencer) .

Jeg tilbyder skolerne hvad som helst: At springe til som tilkaldevikar almindelig vikar, gratis prøvetimer og alt muligt andet.

Jeg har nu sendt tæt på 75 ansøgninger til skoler op til  en radius af 120 km. fra min bopæl (Vest- og Midtsjælland og Fyn). Til store skoler og små skoler...byskoler og landsbyskoler.

Egentlig er jeg er parat til hvad som helst, men inden jeg satser de næste 4 år på skolebænken i min bedste alder alder - så vil jeg gerne mærke miljøet på egen krop og måske kommer det til at svie i privat-økonomien, men jeg er parat til at tage det med - for jeg tror ikke jeg slipper for ikke at tage en uddannelse - jeg tror ikke på mirakler. 

Jeg har naturligvis gennem min karriere søgt jobs i det private erhvervsliv adskillige gange. Jeg har langt fra fået alle jobs jeg har søgt - men jeg må sige, at aldrig har jeg skullet søge 75 stillinger, uden så meget at blive inviteret til en samtale.

Og så vender jeg tilbage til starten af dette indlæg.

I det private erhvervsliv er der konjunktursvingninger, 9/11, dårligt klima og efter 7 gode år, kommer 7 magre år o.s.v. o.s.v

Erhvervslivets ledere og medarbejdere må tænke ud af boksen, når de hårde tider kommer - ellers overlever de simpelthen ikke.

Så når det nu er sådan, at den nye Folkeskolereform er kommet (muligvis og sandsyneligvis for at blive), og folkeskolelærerne flygter (hvis det er sandt), så forstår jeg ikke at man ikke begynder at tænke ud af boksen, med mindre man tror på mirakler.

Det ender jo faktisk med, at jeg hellere vil læse til præst.

Så min sidste opfordring er, mens vi venter på miraklet: At få mit CV nr 76. (-: