Blog
0   2

Sankt Hans handler om fællesskab

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi har de lyse nætters tid, som er fra den 5-5 til den 8-8. Sommerferien er lige om lidt.

Søndag var der bål over hele Danmark. Både store og små var mødt op i en fantastisk lys og lun sommeraften. Der var nogle, der havde gjort noget for, at vi andre bare kunne komme. Der var bål, musik og printet sange. Bagefter gik de fleste af os hjem, men tilbage var der stadig nogle, som gjorde noget ekstra. De ryddede op efter os andre. Måske skal vi alle tænke over, hvornår vi kan gøre noget ekstra for nogle andre. De voksne skal gå forrest, så opdrager vi børnene ved at vise det gode eksempel. Stærke og forpligtende fællesskaber skal vi bygge i skolen og i samfundet.

Gælder også i skolekøkkenet

Også i skolekøkkenet skal der bygges stærke og forpligtende fællesskaber.  For undervisningen og læringen i det lokale kan kun lade sig gøre, hvis eleverne er gode venner, hvis der er nogle – gerne mange, der gør noget ekstra. Hvis der er nogle, der har den rummelighed og rygrad, der gør, at de siger pyt og giver til fællesskabet.

Når der er lavet mad, er der meget, der stadig skal gøres af fællesopgaver – tømning af opvaskemaskine, sættes rigtig på plads, fælles rengøring, fejning, og skraldeposen skal over i skralderummet. Det er her, det gode vokseneksempel, den gode opdragelse slår igennem.

Artiklen fortsætter under banneret

Madkundskab er et væsentlig dannelsesfag, for dannelse folder sig kun ud i fællesskab og det eksisterer kun i fællesskab.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
730 andre er allerede tilmeldt