Debat

Luk skolen op-kampagne, hvorfor dog ikke?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg undrer mig stadig. På DLF-kongressen fremlagde jeg et forslag om at åbne skolen, så forældre og andre interessenter kan blive klogere på skolens forhold. Forslaget blev nedstemt.

Men mange oplever folkeskolen som alt for lukket, og flere og flere flytter også af den grund deres børn til den frie skole, der har en langt mere åben tradition, så: »Åbenhed i folkeskolen!«

DLF anerkender fuldt ud samfundets behov for åbenhed i folkeskolen. Men folkeskolen er ikke et serviceorgan. Den er en grundlovfæstet dannelsesinstitution, og forældrene er i skolesammenhæng ikke brugere, men forpligtede medborgere, hvis medvirken er en forudsætning for, at skolen kan løse sin opgave.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Folkeskolens lærere er stolte af arbejdet og viser gerne skolen frem. Vil man kende skolens vilkår og vide, hvad der sker i skolen, må man komme og være med. En enkelt skoledag i klassen kan lære forældrene mere om barnets skoleliv end alle kvalitetsrapporter, karakterblade, testresultater og elevplaner tilsammen.

DLF opfordrer alle forældre til ved selvsyn at danne sig et reelt indtryk af skolens liv og arbejde. Gennem regelmæssige besøg i skolen vil forældrene sammen med lærerne kunne etablere det gensidigt forpligtende samarbejde om elevens alsidige udvikling, som folkeskoleloven foreskriver.

»Kom, se, hør - vær med i skolernes dagligdag!«

Masser af skoler er allerede åbne. Lad os bruge åbenheden offensivt! Hvordan kan man være imod?