Debat DLF-kongres 11
0   299

Luk skolen op-kampagne, hvorfor dog ikke?

Jeg undrer mig stadig. På DLF-kongressen fremlagde jeg et forslag om at åbne skolen, så forældre og andre interessenter kan blive klogere på skolens forhold. Forslaget blev nedstemt.

Men mange oplever folkeskolen som alt for lukket, og flere og flere flytter også af den grund deres børn til den frie skole, der har en langt mere åben tradition, så: »Åbenhed i folkeskolen!«

Artiklen fortsætter under banneret

DLF anerkender fuldt ud samfundets behov for åbenhed i folkeskolen. Men folkeskolen er ikke et serviceorgan. Den er en grundlovfæstet dannelsesinstitution, og forældrene er i skolesammenhæng ikke brugere, men forpligtede medborgere, hvis medvirken er en forudsætning for, at skolen kan løse sin opgave.

Folkeskolens lærere er stolte af arbejdet og viser gerne skolen frem. Vil man kende skolens vilkår og vide, hvad der sker i skolen, må man komme og være med. En enkelt skoledag i klassen kan lære forældrene mere om barnets skoleliv end alle kvalitetsrapporter, karakterblade, testresultater og elevplaner tilsammen.

DLF opfordrer alle forældre til ved selvsyn at danne sig et reelt indtryk af skolens liv og arbejde. Gennem regelmæssige besøg i skolen vil forældrene sammen med lærerne kunne etablere det gensidigt forpligtende samarbejde om elevens alsidige udvikling, som folkeskoleloven foreskriver.

»Kom, se, hør - vær med i skolernes dagligdag!«

Masser af skoler er allerede åbne. Lad os bruge åbenheden offensivt! Hvordan kan man være imod?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ