Debat

Pisa-motivation mangler

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I foråret 2012 kommer næste runde af Pisa. For nogle måneder siden var der nogle statistikeksperter, der satte spørgsmålstegn ved udregningen af Danmarks placering på hitlisten. Hvad er der kommet ud af det?

Noget andet, jeg synes, man i den grad kan sætte spørgsmålstegn ved, er elevernes motivation for at lave ordentlige besvarelser.

Den enkelte elev bliver bedt om i to timer at sidde og arbejde med opgaver i et hæfte. Dernæst skal eleven svare på et spørgeskema (45 minutter) for til sidst at sidde i en time og løse opgaver på en computer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Efterfølgende får eleven ingen respons på sit arbejde, bortset altså fra de avisartikler, der måneder senere klager over Danmarks placering.

Hvad er det lige, der får eleven til at tage testen alvorligt? Er det ikke sandsynligt, at danske elever (måske i modsætning til finske og kinesiske) er så lidt autoritetstro, at de hurtigt klikker videre, hvis de ikke lige kan finde svaret?