Skolen blev til af praktiske grunde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der lå ikke store pædagogiske overvejelser bag, da politikerne i Hedensted Kommune besluttede at bygge en ren overbygningsskole i Hornsyld. Ideen opstod først og fremmest af praktiske grunde.

»Skolen i Midten er lagt sammen af overbygningerne fra skolerne i Stouby og Rårup. Den ene skole have et meget tyndt elevgrundlag, og begge steder gik de ældste elever i utidssvarende og nedslidte lokaler, så vi ville under alle omstændigheder få anlægsudgifter. Derfor opstod ideen om at samle eleverne et sted«, fortæller undervisningschef i Hedensted Peter Hüttel.

Det var ikke muligt at samle eleverne på en af de to skoler, for så ville nogle få meget langt til skole. I stedet puslede kommunen med tanken om at udvide Hornsyld Skole, der går fra 0. til 6. klasse, men det kneb med pladsen.

»Vi kunne så se, at der var perspektiver i at placere overbygningen ved idrætscentret, hvor ungdomsskolen og folkebiblioteket i forvejen holdt til. Faciliteterne gav nogle pædagogiske muligheder, og vi kunne skabe et lokalt samlingssted. Fordelen ved en selvstændig overbygningsskole er, at alle elever begynder på en frisk, men vi kom ikke med et færdigt koncept for indholdet. Det har vi overladt til ledelsen og skolebestyrelsen at udvikle, og det er de i fuld gang med. Vi må så se, om de opretter linjer, eller hvad det ender med«, siger Peter Hüttel.

Skolen i Midten åbnede i august 2009 og har 300 elever fra 7. til 9. klasse og 25 medarbejdere.