Blog
1   40

Spisning efter dimission – skal lærerne have et frit valg?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I næste uge holder de fleste skoler dimission for 9. klasserne. Et arrangement hvor forældre, elever, klasselærere og skolens leder sammen får en hyggelig afsked efter 10 år på skolen. Men hvordan tages der afsked med de unge efterfølgende, og skal medarbejderne have samme holdning til, om der tages imod en invitation om videre fest fra forældrene?

Foto: Pixabay.com

 

Efter dimissionen forholder det sig nogle gange således, at eleverne og deres forældre inviterer lærerne med til spisning et andet sted end på skolen. Det sker tit på de steder, hvor skolen ”blot” inviterer på udlevering af prøvebevis samt lidt efterfølgende snacks.

Nogle lærere tager imod den velmenende invitation, og andre gør ikke.

Artiklen fortsætter under banneret

Er det nødvendigt, at vi har en fælles holdning på skolen?

Diskussionen i sådanne sager her kan nemt gå på, hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at skolen sender blandede signaler ved, at nogle lærere kommer, mens andre ikke gør.

Kan klasserne og forældre generelt føle en snert af emotionel forvirring i forhold til lærere, der vælger klasser til og fra.

 

Skal der en være en fælles holdning?

For at sikre en fair opmærksomhed på klasserne og deres arrangementer kan det være en fordel at aftale, hvad holdningen er på skolen.

Men hvad så hvis skolens fælles beslutning bliver, at medarbejderne ikke deltager i arrangementer som disse – og man som lærer har et ønske om at deltage i en forsamling, hvor der netop er tid og plads til at sige de sidste farvelord?

Er det ikke en del af vores arbejde netop at sige ordentligt farvel og lade det personlige skinne igennem på særligt sådan en aften?

Diskussionen er svær, for den bliver nemt personlig, da mange heldigvis er stærkt engageret i det daglige arbejde og elevernes skæbner.

Er det vigtigt vi som skole finder en fælles holdning og dermed undgår differentieret ”fritids-prioriteringer” til disse efterfester, eller kan en dannende organisation godt bære, at de individuelle behov fra lærerne råder frit?

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.105 andre er allerede tilmeldt