Artiklen fra 30. januar, hvor folkeskoleforligskredsen præsenterede en aftale om justering af folkeskolereformen, og dermed sikrede, at skoledagens længde ikke dominerede den efterfølgende valgkamp, blev forårets mest læste på folkeskolen.dk

Politisk varmt forår på folkeskolen.dk

En lang valgkamp dominerede dette forår, og det politiske stof havde mange læsere både på folkeskolen.dk og på Folkeskolens Facebook. Redaktionen lukker ned i uge 28 og 29 og ønsker læserne en god sommer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra nytår til sankthans var disse fem artikler og indlæg de allermest læste på folkeskolen.dk:

1.  Her er folkeskole-aftalen 

Nyhed fra 30. januar, der præsenterer folkeskoleforligskredsens aftale om en justering af reformen, herunder skoledagens længde. 

2.  I dag har 33 ansatte på fire Herning-skoler fået en fyreseddel 

Artikel fra 7. januar - den første i hvad der desværre blev en hel serie om masseafskedigelser rundt om i kommunerne.

3.  Blog: Please send ikke flere penge

Niels Christian Sauers indspark i valgkampen, hvori han på lærernes vegne takker pænt nej til valgløfter om penge til folkeskolen, hvis de gives til at implementere folkeskolereformen. 

4.  Skovmand: Læringsmålstyring var ikke baseret på forskning

Ph.d. Keld Skovmands kritik af hele grundlaget for den såkaldt læringsmålstyrede undervisning. Det var også i denne artikel, at det kom frem, at han havde meldt en række forskeres tekster om emnet til Aarhus Universitet med mistanke om bl.a. plagiat. De blev senere frikendt af Nævnet for Videnskabelig Uredelighed.

5.  Verdens bedste job, som mange lærere ikke holder til 

Tre forskere har i en stor kvalitativ undersøgelse stillet åbne spørgsmål til deres job og fået overraskende enslydende svar, som viser, at lærerne er dedikerede til jobbet og elsker at undervise, men føler sig ekstremt pressede. 

Fokus på Socialdemokratiet

Også på Folkeskolens Facebook-side har der været fokus på det politiske dette forår - særligt på forholdet mellem lærerne og Socialdemokratiet. Allerflest brugere delte, reagerede eller kommenterede på dette opslag:

1.

 2.

 3.

 4.

 5.

Powered by Labrador CMS