Blog
0   4

Årsplan i håndværk og design skoleåret '19/'20

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Årsplanen for håndværk og design på mellemtrinnet for skoleåret 2019/20 er i hus. Jeg har fokus på, at eleverne skal lære faglokalet at kende. Og så erkender jeg, at håndværket også er højt prioriteret.

 

Faglokale

Noget af det vigtigste for mig i starten af skoleåret er, at lære nye håndværk og design elever at blive trykke i faglokalet. At lære regler og placering af materieler/værktøj at kende.

Til næste skoleår bliver det lidt en udfording, da vores faglokalet højest sandsynligt ikke er lavet færdig til efter sommerferien. Derfor starter det aller første tekstile forløb i vores midlertidige tekstillokale eller i klasselokalet. 

Artiklen fortsætter under banneret

Håndværksskills

Noget andet der er vigtigt for de "nye" elever, er at de lærer de basale håndværks skills. Såsom at lave skitser, måle op, bruge en løvsav, en symaskine o.lign. Det er også vigtigt, at de bliver bevidste om valg af materialer, og hvilke materialer vi er omgivet af i vores hverdag. 

Årsplanen

Årsplanen herunder afspejler mine tanker, men tager selvfølgelig også udgangpunkt i målene for faget.

I alle forløb er der skrevet materialer og værktøj ind, og i nogle af dem er der linket til forløb, eller til hvor jeg har fundet nspiration. De fleste forløb er med et billede af det færdige produkt.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.090 andre er allerede tilmeldt