Canadisk råd til Danmark: Skoler skal ikke ranglistes

I Ontario, Canada, som ligger i top i Pisa, er testresultater offentlige, men ministeriet benytter enhver lejlighed til at sige, at rangordning er upassende. Men skal stole på lærerne og hjælpe dem, siger topembedsmand i Undervisningsministeriet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Delstaten Ontario gik til valg i torsdag. Og stik mod alle odds vandt The Liberal Party for tredje gang i træk. Det venstreorienterede parti har haft meget at kæmpe med på det sidste, men store investeringer i skolesystemet og evnen til at skabe partnerskaber med lærere, forskere, fagforeninger og arbejdsgivere har givet imponerende skoleresultater at gå til valg på.

Folkeskolen.dk besøgte sammen med Skolerådet Ontarios Undervisningsministerium for en måned siden, og her fortalte lederen af ministeriets sekretariat for læsning og regning Mary Jean Gallagher, hvordan de bruger test til at hjælpe lærerne.

"Vores testresultater er offentlige, og ja det betyder, at medierne ind i mellem forsøger at lave ranglister. Men vi i ministeriet, vores premierminister og undervisningsminister er meget tydelige med øjeblikkeligt at gå ud og sige offentligt, at det ikke er passende. At vi ikke tror på at rangordne skoler", siger hun til folkeskolen.dk

Læs om Ontarios succes i skolesystemet via linkene til højre.