Anmeldelse Matematik mellemtrin
0   441

Læringsstile i matematik

Læringsstile i matematik

Fakta


Titel
Læringsstile i matematik

Forfatter
Ole Haubo Christensen

ISBN
9788791071607

Pris
622,50 kroner

Sider
72 sider

Type
Bog

Forlag
Forlaget Gonge

"Læringsstile i matematik - Matematik og motorik" er et materiale, der lægger op til undervisningen i matematik fra 0. til 6. klassetrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet er opdelt i en lærerbog med kopisider og en materialetaske med konkrete materialer. Det teoretiske grundlag er inspireret af blandt andre Howard Gardner og Dunn og Dunn, der netop behandler henholdsvis de mange intelligenser og læringsstile. Der skelnes mellem læring og undervisning, hvor læring er de processer, der foregår inde i eleven, mens undervisning er det, der foregår uden for eleven, hvor kommunikationen er et vigtigt element.

Et positivt aspekt af dette materiale er beskrivelserne af de brugte teorier. Læseren sættes kortfattet og præcist ind i teorien, der ligger til grund for de forskellige tilgange til læring i matematik, og dette virker godt.

Bogen kommer med forslag til arbejdet med læringsstile i matematik gennem gode spil, øvelser og lege. Disse beskrives på 40 let overskuelige sider, der alle inddrager materialetasken.

Materialet virker spændende og umiddelbart let at gå til. Det vil inspirere eleverne, give læreren et godt afsæt i brugen af konkrete materialer i matematikundervisningen og generelt højne et, nogle gange, lidet vægtet område i matematikundervisningen, netop brugen af konkrete materialer, der går ud over terninger, centicubes og kortspil!

Jeg kan kun anbefale materialet som et glimrende indspark til den traditionelle matematikundervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.189 andre er allerede tilmeldt