"Jeg håber, du vil være med til at samarbejde om, at læreren får bedre mulighed for at undervise", sagde Anders Bondo

Undervisningsministeren roser lærerne på Lærerens Dag

I anledning af 'Lærerens Dag' overrakte lærernes formand Anders Bondo Christensen på Folketingets trappe i dag den ny børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) en kurv med æbler. Men i kurven lå der også ønsker.

Publiceret Senest opdateret
Kurven med flere kilo æbler var tung, men indeholdt også en anmodning om et samarbejde om folkeskolens udfordringer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Markeringen af Lærerens Dag er vigtig af to grunde. For det første er det vigtigt, at vi herhjemme anerkender, at det er de dygtige, motiverede og veluddannede lærere, der gør forskellen for, om vores børn bliver dygtige. Men lærernes dag er også en global dag. Mens vi i Danmark har fri og gratis adgang til folkeskolen, så kommer 69 millioner børn ude i verden ikke i skole.", sagde børne- og undervisningsminister Christine Antorini til folkeskolen.dk efter overrækkelsen.

"Læreren herhjemme skal have et klap på skulderen, men jeg synes også, det er vigtigt, at vi med lærerens dag sætter fokus på, at vi i Danmark har en forpligtigelse til at hjælpe uddannelsen på vej i resten af verden", understregede den nyudnævnte minister.

Æblernes dobbelte betyding

Æblet er symbolet på 'Lærerens Dag', men formand i Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen havde også andre budskaber lagt i den kurv, han forærede Christine Antorini.

"Æblerne symboliserer også, at vi har en række ting, vi gerne vil drøfte med ministeren. Hvordan kan vi eksempelvis lave en bedre inklusion, og hvordan gør vi ude på skolerne for, at det læseprojekt, vi har sat i søen, bliver endnu stærkere? Det er konkrete ting, vi vil drøfte med ministeren", sagde Anders Bondo, der glæder sig til samarbejdet med den ny minister.

På Folketingets trappe fik han i første omgang et ja tak på sin invitation til et møde med ministeren.

Det officielle Danmark har haft mistillid til lærerne

Hverken han eller Christine Antorini mener, at læreren kan få for meget anerkendelse for den vigtige samfundsopgave, han eller hun hver dag løfter.

Men mens lærerne har modtaget roser fra elever og forældre, så har lærerne de seneste år stået model til en urimelig mistillid i det officielle Danmark, mener Anders Bondo Christensen.

"Vi har haft nogle år, hvor man har tilladt sig at sige de mest uhyrlige ting om lærerne. Højtstående politikere har ligefrem sagt, at nogle lærere gør en indsats for, at børnene ikke skal lære noget. Tænk sig at sige sådan samtidig med, at læreren hver eneste dag knokler ude i skolens klasselokaler for at gøre det så godt, de kan".

Christine Antorini peger i den sammenhæng på, at vi har grund til at være stolte af den danske uddannelsestradition.

"Vi har meget dygtige lærere i Danmark, der har arbejdet med pædagogik og læring på en anden måde, end man gør i resten af verden. Det er 'Lærerens Dag' med til at markere", sagde hun.