Blog
0   12

Fremtiden tilhører også sprogene

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De fremtidsorienterede fag, den hårde kompetence - det er også sprogfagene.

Andre fag end sprog har haft held med at sætte dagsordenen for, hvad der er godt at kunne i fremtiden. Og det er fint. Nu må det være sprogenes tur til at genvinde fordums prestige. Heldigvis findes der rigtig mange dygtige sproglærere, der kæmper sprogenes sag.

Sprogkoordination og ny retning

Jeg mødtes med to “nyslåede” sprogkoordinatorer på et gymnasium på Fyn. To super engagerede sproglærere med en kæmpe interesse for sprog, sprogenes status, sprogsamarbejde og sprogmotivation. Det, de to sprogkoordinatorer har i støbeskeen, er super-sproglige klasser med matematik på C-niveau. De har kigget på mulige studieretninger, hvor matematik får en mindre fremtrædende plads og i stedet giver mulighed for 3 sprog. F.eks.; engelsk A, fransk A og tysk B - med mulighed for at opgradere matematik i 3. g til B - niveau. En sproglig retning på gymnasiet om året med 3 sprog appellerer til de elever, der ikke er matematisk orienterede og det at have en decideret sproglig retning med flere sprog på højt niveau, kan give sprogene prestige og status. Udover at arbejde for en sproglig “masterclass” satser koordinatorerne også på sprogkonkurrencer, fælles sprogprojekter, ekskursioner og happenings samt indretning af særlige sproglokaler.

Folkeskolen med

Artiklen fortsætter under banneret

Det kræver selvfølgelig også, at vi fra folkeskolen kan “fodre” sprogklasserne. Sprogkoordinatorerne er i gang med at etablere samarbejde med folkeskoler i området om fælles projekter; sprogdage, sprogkonkurrencer, elever i folkeskolen kan prøve kræfter med sprog på gymnasieniveau, book en dag på gymnasiet og prøv et sprog er nogle af de tiltag, der er under opsejling. Også erfarings,-behovs-og idéudveksling lærere imellem er i gang. Et stort og nødvendigt arbejde for sprogene. Jeg ønsker mig også en sprogkoordinator på min skole.

Tal sprog. Tal om sprog. Vis sprog. Fremtiden tilhører ikke kun naturfagene.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
847 andre er allerede tilmeldt