Løntilskud
3   420

Silkeborg kan ikke skaffe ledige lærere til vikarjob

Silkeborg har tilbudt ledige lærere et løntilskudsjob, hvor fastansatte sendes på kursus, mens ledige vikarierer delvis til dagpengesatsen. Der er brug for 45 lærere til vikarjob, men kun 11 ledige lærere og pædagoger har meldt sig.

"Det var et for dårligt tilbud, vi gav de ledige", erkender skolechef Huno Jensen i Midtjyllands Avis i dag. De ledige var sidst indkaldt til møde i august, hvor tilbuddet lød, at de i et halvt år skulle arbejde til dagpengesatsen. Den sidste del af perioden kunne de ledige muligvis blive lønnet som del af en jobrotationspulje. De ledige risikerede dermed at bruge af deres to års dagpengeret uden at være sikret en reel løn.

Nyt tilbud: Løn i del af perioden

Artiklen fortsætter under banneret

I august måned havde Silkeborg endnu ikke fået del i jobrotationspuljen, men det har de nu. Og derfor føler Huno Jensen, at kommunen kan tilbyde bedre vilkår.

"Nu giver vi en garanti for, at uanset om vi får del i puljen til jobrotation, så kan de blive ansat på ordinære vilkår i den anden halvdel af vikarperioden", siger Huno Kjærsgaard Jensen.

Skeptisk kredsformand

Formand for Silkeborg Lærerforening Johnny Specht forstår godt, at mange lærere har takket nej til vikarjob.

"Det gik galt fra starten, hvor det var for usikkert, hvilke vilkår de ville blive ansat under", siger han til Midtjyllands Avis.

Selv om han har været med til at indgå aftale om vikarordningen med kommunen, er han ikke begejstret for den.

"Vi synes, at det er underligt, at ledige på understøttelse skal overtage undervisningen, men hvis man har været ledig i længere tid, så kan det måske være en hjælp på vej tilbage til et fast job. Så der er både plusser og minusser i aftalen", siger Johnny Specht.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ