Debat

Bankpakke til folkeskolen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Endnu en gang skal folkeskolen i Aarhus spare. Og endnu en gang er politikerne glade for forliget. For liget, kunne man fristes til at skrive, for der er snart ikke noget tilbage at drive forsvarlig skolepolitik for. Og besparelserne er trinvise, det stopper ikke her.

Den 10. oktober 2008 blev den første danske bankpakke vedtaget. Den skulle sikre tilliden til danske pengeinstitutter. Siden er der kommet bankpakke to, tre og fire. Nu er det på tide, at der kommer en »bankpakke« til folkeskolen.

Verdens bedste folkeskole kræver investeringer, ikke nedskæringer. Det kræver, at politikerne er parate til at prioritere skoleområdet, så alle folkeskoler i det mindste kan leve op til minimumstimetal, og at der generelt er råd til at indfri de forventninger, som de samme politikere har til folkeskolen. Lærerne tager ansvar og har også ambitioner for undervisningen i folkeskolen, men der skal være balance mellem krav og resurser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Besparelser på folkeskolen er en kortsigtet løsning. Nu må staten træde til med en »folkeskolepakke«, der kan sikre tilliden til den danske folkeskole. At forringe både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø for såvel lærere som elever vil på sigt betyde, at det bliver sværere at fastholde et arbejdsmiljø præget af arbejdsglæde, engagement og trivsel. Og at vælge ikke at satse på folkeskolen vil være et samfundsmæssigt spild. Der er derimod alt at vinde ved at investere i folkeskolen.