Folkeklubben skal spille til Tønder Festivals skolekoncert i år.

Tønder Festival inviterer til skolekoncert

Tønder Festival har i flere år inviteret skoler til koncert. I år har frivillige desuden lavet en række opgaver, som lærere kan bruge i forbindelse med elevernes festivalbesøg.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredag den 25. august kl. 10.30 inviterer Tønder Festival op mod 5000 danske og tyske skoleelever til koncert. I år er det Det er Folkbaltica, Folkeklubben og Hudson Taylor, der skal spille for eleverne. (rettet 28/6 2019 kl. 09.16)

Skoler kan tilmelde sig helt op til skolekoncerten.

Som noget nyt har frivillige lærere på festivallen gået sammen om at udarbejde et inspirationsmateriale til lærere, som skal have elever med til koncert.

Anita Uggerholt Eriksen er lærer på Tønder Overbygningsskole.

"Det, vi gerne vil, er at sikre, at koncerten ikke kun bliver en god oplevelse, men også gerne god læring", fortalte Anita Uggerholt Eriksen, da Tønder Festival ifølge JydskeVestkysten på et pressemøde forud for sommerens festival, og uddybede: "Vi kunne mærke, at vi godt kunne lide, at vores egne elever var godt forberedte, når de kom til koncerten".

Materialet er et inspirationskatalog, der kan bruges i undervisningen før, under og efter festivalen. Det er rettet mod folkeskolens mellemtrin og udskoling og kan bruges i forskellige fag - blandt andet musik, dansk, matematik, geografi og billedkunst.

Samtidig udskriver festivallen en plakatkonkurrence for skoler. De ti bedste plakater udstilles under festivalen, og præmien for bedste plakat er søndagsbilletter til hele klassen.