Medier/film/tv
0   11

Mediekonkurrence: Skoleklasser kan finde løsninger på klimakrisen

I konkurrencen 'Medieugen Løs Det' kan skoleklasser til efteråret konkurrere om at producere Danmarks bedste webavis med klimaløsninger. Konkurrencen er en del af et nystartet samarbejde mellem forlaget Alinea og mediet Koncentrat.

Mens verdenssamfundet leder med lys og lygte efter løsningen på klimakrisen, bliver det måske danske skoleelever, der præsenterer den, når de deltager i mediekonkurrencen Medieugen Løs Det i uge 38 til 42. Konkurrencen afholdes for 7.-10.-klasser af forlaget Alinea og mediet Koncentrat.  I konkurrencen dyster elever nemlig om at lave den bedste webavis med temaet Klimakrisens udveje.

Konkurrencen lanceres som en del af et nystartet samarbejde mellem forlaget Alinea, der laver læremidler, og ungdomsmediet Koncentrat, der drives af journalister og lærere. Parterne vil bringe nyheder og debatter ind i klasselokalet. Det betyder, at Alineas læremidler kombineres med de nyhedsartikler, Koncentrat producerer. 

"På Alinea har vi længe ønsket at tilbyde landets skoler et journalistisk supplement til vores fagportaler. Derfor er vi stolte og glade for, at vi nu kan give eleverne i udskolingen højaktuelle nyheder skrevet af dygtige journalister, der i sprog, tone og indhold rammer de unge, og som endda udkommer med forløb, der er skræddersyet til en nutidig og engagerende undervisning", siger Cliff Hansen, forlagsdirektør i Alinea, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
403 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.177 andre er allerede tilmeldt