Debat

Fri os fra friheden til at dø af sult

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Margrethe Vestager.

Lige nu er cirka 4.000 arbejdsløse lærere på dagpenge. En stor del af dem er ledige som følge af stillingsnedlæggelser i kommunerne.

Til næste sommer mister hundredvis af disse lærere deres dagpengeret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Mange af de arbejdsløse er helt nyuddannede kolleger, som aldrig er kommet i job efter endt uddannelse.

Samtidig er muligheden for at komme tilbage på dagpengesats reduceret betragteligt: Vores arbejdsløse kolleger skal nemlig optjene et års arbejde inden for tre år, hvis de skal generhverve retten til dagpenge - og et vikariat på ni måneder gør det ikke.

Alternativet er kontanthjælp - for nogle få.

For ejer du en brugt bil eller anden »formue« - ja, så kan du heller ikke modtage kontanthjælp.

På Frederiksberg er der i øjeblikket arbejdsløse kolleger, som reelt må betragtes som værende fattige. Det er typisk nogle, som er blevet afskediget på grund af længerevarende sygdom efter arbejdsskader, og som for eksempel ejer en lille og billig andels- eller ejerlejlighed. En lejlighed, de ikke kan få solgt.

De har derfor ikke ret til kontanthjælp.

Det er den virkelighed, du og Radikale Venstre sammen med den øvrige »blå blok« insisterer på at fastholde.

Vi kan forstå, at også en stor del af dit eget bagland mener, at der er sammenhæng mellem en anstændig arbejdsmarkedspolitik og et menneskeværdigt liv.

Kære Margrethe Vestager, lyt til dit bagland.